7 januari 2016

Update dag 3 en 4 ScanCoveryTrial

Op dag 3 startte de Trial 's morgens vroeg vanuit Arvidsjaur (S). Via een bol-pijl opdracht in deze plaats en diverse coördinaatopdrachten gearriveerd in Alta (N). In deze plaats was er een ingetekende lijn opdracht welke ons over allerlei kleine weggetjes richting Hammerfest voerde. Hier stond ook het hotel waar we overnachtten. De proeven gingen goed, de wegen waren besneeuwd en glad maar gaven wel veel rijplezier. Enkele foto's:


Uitzicht op de haven van Hammerfest

Veel sneeuw en ijs op de weg
De 4e dag startte met een rustige rit richting Noordkaap, ons uiteindelijk doel deze week. Het spande er nog wel even om of alles door zou gaan want e.e.a. is uiteraard afhankelijk van het weer, en dit was op de weg naar Honnigsvag niet altijd mooi. Gelukkig was de weg redelijk goed begaanbaar en konden we in konvooi richting het "wereldbolletje".
Op de terugweg vanaf de Noordkaap begon de wedstrijd weer met twee coördinaat etappes en twee bonus etappes. Op de laatste coördinaat waren we iets te vroeg binnen zodat we hier de maximale strafpunten kregen. De andere etappes gingen goed en we doen nog steeds mee voor een mooie positie. De laatste etappe eindigde in Levi (Fin).

Wachten op de sneeuwschuiver




De temperaturen daalden inmiddels aanzienlijk, In de Ford Ranger, die het overigens uitstekend doet, stond de meter op een gegeven moment op -40 graden! Nog nooit door ons meegemaakt.

Binnenkort weer een verslag.



1 opmerking:

Ingrid zei

Prachtige foto's! Succes verder.