11 januari 2016

Laatste dag en einduitslag ScanCoveryTrial 2016. We hebben gewonnen!

Donderdag was de rustdag. Een rustdag om nooit te vergeten: de temperatuur daalde tot -40 graden. Het was zo koud dat zelfs een klein stukje lopen naar de auto zonder gezichtsbescherming bijna niet te doen was. Gelukkig/uiteraard startte de Ranger direct. Zelfs zonder verwarming want de stroompalen bij het hotel in Levi konden maar ingesteld worden op maximaal 2 uur stroom. Na nog een aantal auto's die niet startten geholpen te hebben reden we naar Muonio om daar de lokale huskyfarm te bezoeken en een kleine huskysafari te maken. Ondanks de extreme kou hebben we toch een leuke sleerit door de bossen gemaakt.

Vrijdag startte de 5e etappe. Deze begon in Levi (F) en leidde door Zweden en Denemarken en eindigde uiteindelijk in L├╝beck (D). Naast de lengte van de etappe maakten de sneeuwstormen 's nachts in Zweden de etappe nog eens extra zwaar. Op een bepaald moment stond de tripcomputer na precies 24 uur rijden op 2000km. Uiteindelijk was de etappe ruim 2400 km lang. Gelukkig verliep de etappe voor ons goed en werd de klassementsproef aan het einde van de etappe in noord Duitsland foutloos gereden.

Tijdens het afsluitende diner die avond werd bekendgemaakt dat we na een goed gereden week de beker voor de eerste plaats mee naar huis mochten nemen. Voor ons een geweldige afsluiting van een spannende, extreem koude, lange maar vooral mooie en plezierige ScanCoveryTrial 2016.

De beker " is binnen" .

Ondanks de koude toch heel erg leuk om te doen

Ons " rallypaard" had het uitstekend naar zijn zin op de koude, gladde wegen


Geen opmerkingen: