5 november 2015

Ford Focus Red & Black Edition: twee zinderende, expressieve uitvoeringen


Na het overdonderende succes van de sportieve Fiesta Red & Black Edition presenteert Ford nu ook de Focus 5-deurs Hatchback en Wagon in twee fraaie limited edition uitvoeringen. Dit zijn zinderende two-tone versies voor liefhebbers van dynamiek en stijl, met 150pk en een extra sportief karakter. De Focus Red & Black Edition zijn vanaf nu te bestellen vanaf € 25.495, met een klantvoordeel van € 2.175.

Twee smaken: Red Edition en Black Edition
De Focus Red & Black Edition zijn er als 5-deurs Hatchback en Wagon, in twee two-tone uitvoeringen. De eerste is de Focus Red Edition. Daarbij is de carrosserie uitgevoerd in de diepe lakkleur Race Red en zijn dak en de buitenspiegels gelakt in Shadow Black. 
De Focus Black Edition is voorzien van een carrosserie in de mica-lak Shadow Black, en heeft een dak en buitenspiegels uitgevoerd in Race Red. Zo zijn beide uitvoeringen duidelijk familie, maar hebben ze toch allebei een heel verschillend karakter.

 

Dynamiek en pittige prestaties: 150pk
Onderhuids zijn de Focus Red Edition en de Focus Black Edition allebei even sportief: ze hebben precies de juiste motor die past bij hun spannende uiterlijk. In plaats van de standaard 100pk 1.0 EcoBoost driecilinder-motor huist onder de kap namelijk een 1.5-liter EcoBoost viercilinder met 150pk. Die geeft deze uitvoeringen hun heerlijke dynamiek en uitzonderlijke prestaties. En daarnaast, dankzij Ford’s unieke wegligging, enorme veel rijplezier.
 
Spraakmakende uitrusting 
De uitrusting van de Focus Red & Black Edition is gebaseerd op de toch al royale Trend Edition. Standaard is hij al voorzien van ABS met Electronic Breakforce Distribution, Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, Elektrisch bedienbare portierramen voor, Elektrisch verstelbare buitenspiegels, Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP), Ford Easy Fuel, Hill Start Assist, In hoogte verstelbare bestuurderstoel, Intelligent Protection System met 6 airbags, Ford MyKey, Torque Vectoring Control, Tyre Pressure Monitoring System, Airconditioning met stof en pollenfilter, Boordcomputer, Cruise Control inclusief Adjustable Speed Limiting Device (ASLD), Multi Functioneel Display en Radio/CD speler met USB-aansluiting en 6 speakers.
 
Lange lijst aan spannende extra’s
In de Red & Black Edition uitrusting komt daar een lange lijst aan spannende extra’s bij. Dat begint bij een Full Styling Pack en 18-inch vijfspaaks lichtmetalen velgen in Absolute Black. Mistlampen voor, koplampen met zwarte behuizing, verwarmbare buitenspiegels en Privacy Glass maken de bijzondere uitrusting aan de buitenkant compleet. 
Binnen verwennen de Focus Red & Black Edition hun inzittenden met alles wat je als moderne automobilist wilt. Zoals een geïntegreerd navigatiesysteem incl. 8-inch kleuren touch screen, Ford SYNC 2.0 met geavanceerd Bluetooth® / Voice Control systeem en parkeersensoren achter. Maar ook: elektrisch bedienbare ramen achter, speciale Edition vloermatten en sportstoelen met sportieve rode stiksels. 
 
Vanaf € 25.495; klantvoordeel maar liefst € 2.175
Inclusief al die extra’s zou de catalogusprijs van de Focus 5-deurs Hatchback Red Edition uitkomen op € 27.670 inclusief BTW en BPM. Maar Ford maakt graag een sportief gebaar: de Focus Red Edition 5-deurs Hatchback kost slechts € 25.495; dat betekent een klantvoordeel van maar liefst € 2.175. Voor de Black Edition geldt een meerprijs voor de Shadow Black mica lak van € 700; de Focus 5-deurs Hatchback Black Edition kost € 26.195. De meerprijs voor de Wagon is de gebruikelijke € 1.000.
 
De Focus Red & Black Edition zijn vanaf nu te bewonderen bij ons en verkrijgbaar in een beperkte oplage van maximaal 200 stuks.


Geen opmerkingen: