6 januari 2015

Eerste deel ScanCoveryTrial 2015

De eerste twee Routes van de ScanCoveryTrial 2015 zitter er op.
Afgelopen zaterdag zijn we dus vertrokken vanaf De Wipselberg in Beekbergen via drie korte klassementsproven naar de EXPOhal in Enschede (omdat onze GPS niet naar behoren werkte worden de behaalde punten donderdagmorgen nog in het klassement verwerkt).
De "echte' start was voor ons om 12.38 uur vanuit Enschede naar het eerste coördinaat net onder Hamburg om vanuit daar via Denemarken (niet met de pont dit jaar) over de brug naar Zweden te rijden. Vanuit Malmö verliep de reis voorspoedig naar een coördinaat net onder Oslo. Daarna ging de reis door zuidoost Noorwegen om via de Atlantic Highway zondagmiddag na 2.105 km rond 15.30 uur te eindigen in Trondheim. De weersomstandigheden tijdens deze eerste Route waren redelijk. Wel veel sneeuw en glad langs de kust.

Aankomst maandagmiddag in Trondheim. (foto Richo te Kaat)

Onderweg in het donker.

In Noorwegen zaten er twee ponten in de Route.

de Atlantic Highway

Route 2 startte voor ons maandagmorgen om exact 6.21 uur. Het eerste gedeelte verliep voorspoedig ondanks dat de linker buitenspiegel door een tegenligger eraf werd gereden. Gelukkig konden we het snel repareren zodat we veilig verder konden om via Zweden verder naar het noorden te rijden. Uiteindelijk was het einde van de tweede Route in Åkåslompolo in Finland. We arriveerden hier omstreeks 23.00 uur na exact 1.185 km in de Kuga. 
Tijdens de tweede Route werden we geïnterviewd door Sander Janson van RTL 7 over de ervaringen van het door V-Tron ingebouwde MobilEye. Over enkele weken te zien op TV.


Mediamoment.


De spiegel was weer snel " in orde".



Voor het eerst het Noorderlicht officieel gezien.

De eerste twee Routes die we hebben gereden.

1 opmerking:

Ingrid zei

Ieder jaar weer een mooi avontuur!