7 januari 2013

Route 2: Kiruna - Alta #scanct

Vanmorgen zijn we om 9.06 uur vetrokken vanuit Kiruna over de E10 richting Noorwegen.
De eerste twee etappes waren geen groot succes. We haalden 13 strafpunten zodat we na etappe 2 op plek 48 stonden. Gelukkig ging het vanaf etappe drie een stuk beter zodat aan het eind van deze dag toch nog gestegen zijn naar een 3e plek algemeen. Wel op de hielen gezeten door team 20 Holland Haag.

Onderweg was het erg glad. Langs de kust was het steeds rond het vriespunt waardoor je een natter wegdek krijgt met toch nog wel veel ijs eronder. Op sommige punten glibberde de Kuga flink maar gelukkig geen brokken. Ook nog aangehouden door de Noorse politie. Veel vragen over waar we vandaan komen etc. maar gelukkig was alles goed en wensten ze ons nog een "gute Reise". Om 14.00 uur was het weer donker.

Om 18.35 kwamen we aan in Alta bij het Scandic Hotel. Eerst de auto getankt en de ruitesproeiervloeistof bijgevuld want deze was totaal leeggeraakt op natte wegen van Noord Noorwegen.

Morgen begint de dag vroeg want de eindbestemming is de Noordkaap. Waarschijnlijk gaan we in konvooi vanuit Honnigsväg hier naartoe onder leiding van het Noorse Leger. Morgen meer.

Vanmorgen vroeg bij de start in Kiruna.
De zon is niet te zien maar geeft gelukkig wel nog een paar uur licht.

 
De grens tussen Zweden en Noorwegen

Glad


Deze foto heb ik afgelopen augustus gemaakt. Toen was het er al koud op de Noordkaap! Morgen zal het er iets anders uitzien.

Geen opmerkingen: