6 januari 2013

Monsterrit recthstreeks naar Kiruna #scanct

Na vrijdag rond 14.00 uur te zijn vertrokken uit Ulft zijn we na bijna 33 uur non-stop rijden aangekomen in Kiruna (noord Zweden).
De eerste Route bestond uit 10 etappes. De eerste etappe eindigde tussen Bremen en Hamburg in Duitsland. We reden iets te snel zodat we 6 strafpunten kregen wat voor ons in een eerste etappe niet veel is. De 2e etappe via de boot Puttgarten-Rödby (DK) verliep iets minder succesvol omdat we door een gunstige ponttrip ook weer te snel reden: 14 strafpunten.
De volgende etappes verliepen over het algemeen iets beter omdat we overgestapt waren op een ander systeem van tijdberekening. Behalve etappe 6. De organisatie had hier een tijdsbereking die totaal niet overeen kwam met de onze. Gevolg: 44 strafpunten.
Gelukkig konden we de volgende etappes waarbij de omstandigheden weer wat zwaarder werden (stuifsneeuw, koude (-26 graden), rendieren op de weg en zelfs 4 elanden) weer iets van onze fout goedmaken zodat we nu aan het einde van de eerste Route op een mooie 5e plaats staan (van de 72) met 108 strafpunten.
Maandag start Route 2 vanaf 8.00 uur richting ? . De startvolgorde is omgekeerd aan de uitslag van Route 1 zodat we als 4 na laatste starten.

De goede doelen van deze tocht.



Navigatie aan!


De Ford Kuga onderweg in Zweden: betrouwbaar, zuinig en snel als het moet.
De Ford Kuga op de parkeerplaats voor het hotel.



Sami tent voor het hotel in Kiruna.
 

Klik hier voor een live view op de parkeerplaats voor het hotel.

Geen opmerkingen: