7 januari 2012

Sneeuw, elanden, natuur en eindelijk in het hotel #msct

De eerste etappe zit erop. We zijn aangekomen in het prachtige Rica Seilet Hotel in Molde. Mooi gelegen op een eiland in de wilde natuur aan de kust van Noorwegen.

De tocht begon, zoals we gehoopt hadden: via de boot van Puttgarden-Rödby naar Denemarken. Een prima gelegenheid om even de benen te strekken op het moment dat je daar precies aan toe bent en ook nog even een warme maaltijd te nuttigen, zodat je met een goed gevoel de lange nacht in kunt rijden.

De route ging verder via Kopenhagen met de Oresundbrug naar Malmö om daarna via de Zweedse zuidwestkust langs Göteburg te leiden. Net over de Noorse grens werd van de E6 afgeweken en werden we de binnenlanden van Noorwegen ingestuurd om uiteindelijk bij het Vikinskipet in Hamar uit te komen. Vandaar werd verder gereden via Oppdal naar de kust, waar de toch al prachtige dag (wat is Noorwegen in de winter toch adembenemend mooi) werd afgesloten met een spectaculaire rit over de Atlantic Highway. Een mooie weg langs de kust door een weer totaal ander gebied met uitermate ruige natuur.

En nu zijn we dus in Molde, waar we om 20.00 uur in het restaurant verwacht worden voor het diner en de briefing van de rit van morgen, want dan gaan we alweer op pad.


Geen opmerkingen: