9 januari 2012

Een enerverende 3e etappe: 5 deeletappes, 8 strafpunten! #msct

Vanmorgen zijn we om 4.30 uur opgestaan om precies om 5.30 uur te vertrekken vanuit Vilhelmina.

Na 5 deeletappes zijn we inmiddels in ons hotel in Luosto (FIN) in het Lapland Hotel Luostotunturi. De teams hebben de beschikking gekregen over een eigen "blokhut" (6 persoons) met open haard, sauna e.d. De temperaturen vandaag variëerden tussen de -19 en de -27 graden Celsius.
Onze cabin ligt rechtstreeks aan de piste:

Omdat de etappe van gisteren wat tegenviel (hele mooie route maar te veel strafpunten door te snel te rijden) hebben we vandaag onze tactiek veranderd: diverse instellingen aan de navigatiesystemen aangepast en getracht de denkwijze van de wedstrijdleiding te over te nemen. Gelukkig pakte deze nieuwe tactiek goed uit: 0+3+2+2+1=8 strafpunten. In het algemeen klassement zijn we hierdoor gelukkig weer iets gestegen en staan we inmiddels op de 5e plek. Team Ford Luijbregts (1e plek tot nu toe) begint zich al zenuwachtig te maken!! 

Tijdens deze etappe hebben we weer twee elanden gezien, een slimme vos (hij wilde oversteken maar deed het toch maar niet) en veel rendieren:


Op het laatste stuk hebben we net een albino rendier (geen grapje, ze bestaan) kunnen ontwijken. We kwamen met goede snelheid aangereden en net na een onoverzichtige heuvel stond hij midden op de weg. Gelukkig bleef hij stilstaan en konden we er rakelings langsrijden. 


         
 


2 opmerkingen:

PA3GUW zei

Ik zie dat de kerstkaart voor 2012 al weer is gemaakt! Geweldig!

multigraphicdesign zei

Goed om te zien dat jullie het goed doen. Ga zo door. Mooie foto's.