Scandinavische rally's

Ook recent nam Team Ford Wensveen weer deel aan de ScanCoveryTrial met een Ford Ranger WildTrack. Het goede doel was het Leontienhuis (www.leontienhuis.nl) Wederom met de Ford Ranger Wildtrak werd er ruim 7.000km afgelegd in amper 7 dagen. Na afloop werd er een cheque overhandigd van € 2.500 aan het Leontienhuis.

De Ford Ranger waarmee de ScanCoveryTrial in januari 2017 werd gereden.


Team Ford Wensveen heeft al diverse keren aan verschillende rally's door Scandinaviƫ deelgenomen en namen in 2016 succesvol (1e plaats in de Sportklasse) deel aan de ScanCoveryTrial.
Het goede doel waarvoor wij de ScanCoveryTrial 2016 reden is het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Dankzij het Ronald McDonald huis heeft een ziek kind zijn ouders altijd dichtbij. De ScanCoveryTrial 2016 werd verreden met een Ford Ranger Wildtrak.

Winnaars ScanCoveryTrial 2016


Theo Hoogendoorn en Nico Treure begonnen met een zwarte Ford Ranger in 2006 in de Arctic Challenge. In 2007 en 2008 werd er wederom met een Ford Ranger deelgenomen aan de Challenge. Hieronder enkele foto's uit die tijd.

De zwarte Ford Ranger waar het allemaal mee begon.
In 2007 werd er met een nieuw model Ford Ranger deelgenomen. Bij de start had de auto nog geen 200 km gereden. Bij thuiskomst ruim 8.000 km!
2008 was een minder succesvol jaar voor ons in de Arctic Challenge. In de laatste etappe (we stonden toen op een gemiddelde 1e plek) sloeg het noodlot toe. Nabij Mosjoen (N) werden Theo Hoogendoorn en navigator William Kennedy door een beschonken Noor van de weg gereden. Gevolg: einde rally. Gelukkig waren er geen gewonden.

De zilveren Ford Ranger belandde na een 360 graden slip in de berm!

Vanaf 2009 werd er met een Ford Kuga gereden. Iets comfortabeler dan de Ranger en met een grotere actieradius. Natuurlijk ook vierwiel aangedreven en totaal aangepast aan de zware winterse omstandigheden.De Kuga is met z'n 4 wielaandrijving en grote actieradius een perfecte rally auto voor dergelijke ritten.
Vanaf 2011 werd er deelgenomen aan de Scan Covery Trial. Ook een rally naar het Hoge Noorden. Het eerste jaar was direct heel succesvol. Theo Hoogendoorn en Nico Treure wonnen namelijk na een spannende strijd van ruim 7.000 km de Scan Covery Trial 2011!

De beker voor de winnaar van de Scan Covery Trial 2011.
Diverse Ford Kuga's waarmee gereden werd.
Onderweg werd er onder extreem lage temperaturen (l) soms toch doorgereden (r)!
Elk jaar werd er ook voor een goed doel gereden. Zo werd er o.a. geld opgehaald voor: Stichting KIKA, Stichting Vrienden van de Kleine Wereld, Stichting Njokuti, Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis, Stichting Sam en enkele lokale doelen. Bij elkaar werd er al voor ruim € 30.000 door Team Ford Wensveen " bij elkaar gereden" .

Er werd altijd voor een goed doel gereden.
Fotomoment op de Noordkaap en bij het huis van de Kerstman (Rovaniemi, Finland)

In 2013 reed Theo Hoogendoorn met z'n vrouw Ingrid als navigator. Een 5e plek in een veld van ruim 70 deelnemers was het resultaat. Hier staat de Ford Kuga 163pk AWD bij -28 graden in Kiruna te wachten om weer te starten.


De Ford Ranger Wildtrak van de ScanCoveryTrial 2016