11 september 2023

Ford Pro opent orderboeken voor eerste versies van nieuwe Transit Courier

 

  • -Volledig nieuwe Transit Courier nu te bestellen in verschillende uitvoeringen
  • -Nieuwe Courier in alle opzichten gegroeid ten opzichte van voorganger
  • -Instappen vanaf € 17.850* voor de rijk uitgeruste Trend en € 20.250* voor de Limited




  • Ford Pro heeft de orderboeken voor de eerste benzine- en dieseluitvoeringen van de geheel nieuwe Transit Courier geopend. Het meest compacte model in de brede line-up van bedrijfswagens van Ford Pro is specifiek ontwikkeld om maximale productiviteit te bieden met compacte buitenmaten. Hij biedt ondernemend Nederland een gedurfd design, nog meer veelzijdig- en veiligheid, een uitstekende connectiviteit en duurzame aandrijflijnen, waaronder een volledig elektrische variant. Het geheel nieuwe ontwerp van de Transit Courier zorgt in alle opzichten voor een groter laadvermogen. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren. Het totale laadvolume bedraagt 2,9 m3, dat is 25 procent méér dan het uitgaande model. Met een laadvermogen tot 840 kg is hij geschikt voor een groot aantal verschillende bedrijfstoepassingen.
  • Slim en verbonden
    Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard. Ford Pro hecht grote waarde aan de veiligheid van de inzittenden en de lading. De Transit Courier zet een nieuwe maatstaf in het segment met zijn standaard zeer uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen onder de noemer Ford Co-Pilot 360 Assist. Dit omvat standaard de volgende functies: Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist, Lane Keeping Systeem, Verkeersbordenherkenning, Driver Alert, Parkeersensoren achter, Cruise Control en Hill launch assist.

    Via een optioneel pakket is de nieuwe Courier verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control met Lane Centring en Stop & Go, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist en Reverse Brake Assist voor gemoedsrust in het stadsverkeer.

    Elke Transit Courier is standaard voorzien van een ingebouwd modem. Hierdoor zijn niet alleen de speciale diensten van het Ford Pro-ecosysteem beschikbaar, maar profiteert de gebruiker ook van over-the-air software-updates. Naar de Ford Agent voor een update is dus niet nodig.

    Ford Pro start later deze maand met de productie van de benzine- en dieselversies. De compacte Transit is nu te bestellen in twee uitvoeringen en met verschillende aandrijflijnen. De met een EcoBlue-dieselmotor uitgevoerde Transit Courier kan een geremde aanhanger van maximaal 1.100 kilo trekken, voor de versies met een EcoBoost-benzinemotor geldt een maximaal geremd trekgewicht van 1.000 kilo.

    Transit Courier Trend
    Het aanbod begint bij de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.0 EcoBoost- benzinemotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze uitvoering is leverbaar vanaf € 17.850* en heeft een zeer rijke standaarduitrusting die onder meer bestaat uit elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een schuifdeur aan de rechterkant, parkeersensoren achter en een 8-inch infotainmentscherm met Apple Carplay, Android Auto en DAB+ radio. Ondernemers die meer koppel en trekkracht wensen, kunnen kiezen voor de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-dieselmotor en handgeschakelde zesbak. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van € 18.850*.

    Transit Courier Limited
    Voor nog meer comfort en luxe is er de Transit Courier Limited. De rijke meeruitrusting boven de Trend omvat onder andere 16-inch lichtmetalen velgen, climate control, het Parking Pack met achteruitrijcamera en een draadloze oplaadfunctie voor smartphones. De Transit Courier Limited is er vanaf € 20.250* als 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-diesel met handbak. Vanaf € 22.125* biedt Ford Pro de Transit Courier Limited aan met een 125 pk sterke 1.0 Ecoboost-benzinemotor en een 7-traps DCT-automaat.

    De Transit Courier Trend en Limited zijn verregaand naar klantwens te specificeren met optionele features en aantrekkelijk geprijsde pakketten op het gebied van functionaliteit, veiligheid en comfort. De nieuwe Transit Courier is hier samen te stellen.

    De vanafprijzen van de emissievrij rijdende E-Transit Courier worden op medio 2024 aangekondigd.

Geen opmerkingen: