16 december 2013

Ford Wensveen in de DHRC Rallyhappening 2013



Afgelopen zaterdag 14 december was het zo ver. Om half 8 vertrokken we naar Bunnik waar de start plaatsvond van de Rallyhappening 2013. De Rallyhappening is de traditionele slotrit van het klassieke rallyseizoen. 
Om half negen arriveerden we op parkeerplaats van het Postillion Hotel waar al veel deelnemers hun klassieke rallyauto geparkeerd hadden. 


        

Nadat de nodige documenten gecontroleerd waren en de voorzitter iedereen welkom heette startten we om 9.54 uur als allerlaatste deelnemer in de Tourklasse. De rally ging kriskras door de o.a. de Betuwe en langs rivieren de Nederrijn, Lek en Waal. De systemen die gebruikt werden waren: pijlen, punten en lijnstukken met daartussen de kortste route.

Tijdens de lunch in Meteren bleek dat we deze morgen een 8e plek in handen hadden in een veld van 20 equipes in de Tourklasse. We hadden onderweg enkele punten niet gezien/voorbij gereden maar hadden maar 4 minuten te laat " geklokt gekregen".





De Rally was 's middags opgedeeld in 3 stukken. Aan elk einde was er een tijdscontrole en wat bleek: we kregen geen tijdstraf omdat we steeds precies op tijd arriveerden bij de controles. Wel hadden we ook 's middag enkele gewone controles gemist zodat we toch nog wel wat strafpunten hadden opgelopen. Gelukkig konden we onze 8e plek van de morgenetappe vasthouden in de middagetappe. Een plek waarover we zeer tevreden waren temeer omdat dit de eerste keer was dat we als team Ford Wensveen deelnamen. O ja,...we hadden het "Rondje van de Voorzitter" gewonnen: een door de voorzitter uitgezet gedeelte van de rally dat apart beoordeeld werd. Prijs: twee flessen Taittinger champagne!





Op weg naar het Rallyseizoen 2014




Geen opmerkingen: