13 januari 2013

Route 6 Talinn - Beek #scanct

Vrijdagmorgen zijn we met de boot van Helsinki naar Talinn gevaren. Bij een tankstation daar begon de eigenlijke wedstrijd weer.Toen we merkten dat één van onze navigatiesystemen (het systeem dat we eigenlijk het meest gebruikten) de Baltische staten en Polen niet op de kaart had moesten we onze rekenformules iets aanpassen. Gelukkig week het navigatiesyteem uit 2007 waarop we toen gingen rijden niet al te veel af. 
De eerste etappe werd achteraf geneutraliseerd omdat de verschillend berekende tijden te ver uit elkaar lagen. De twee volgende etappes liepen binnendoor over met veel sneeuw bedekte bosweggetjes van Estland via Letland naar Litouwen. De dorpjes waar doorheen gereden werd leken nog niet veranderd sinds het Sovjet tijdperk.
De etappe door Polen was over vooral snelweg. Heel anders dan 2007 toen we voor het eerst door Polen naar Scandinavië reden.
De laatste etappes door Duitsland waren voor ons minder succesvol. Door een kleine rekenfout en verkeerde keus van navigatiesysteem verloren we kostbare minuten.
Aan het eind van de middag arriveerden we in Beek en hoorden we dat we toch nog een 5e plaats in het algemeen klassement van 72 teams hadden gehaald.

Team Ford Wensveen op plek 5


Erg koud op de pont naar Talinn
Tankstation in Litouwen
Vele sneeuwbuien in Polen

Natuurlijk hebben we deze rally gereden omdat we het weer heel erg leuk vonden maar uiteraard is ook het goede doel belangrijker. Dit jaar reden we voor Stichting Vrienden van de Kleine Wereld en Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis. Beiden uit Gorinchem.
De bedrijven die onze goede doelen steunen:
Ford Wensveen Alblasserdam - H.I.Ambacht
Ford Nederland
BandenExpress
Mediq
GlaxoSmithKline
ABS Accountants en Belastinadvisures
Hoogendoorn Auto
Vakgare Roest
Fam. A.Treure
Bovémij
Van As Autoschade en
To The Point Reclame
 


Geen opmerkingen: