Klassieke rally's

Sinds enige tijd worden er historische of klassieke rally's gereden door Ford Wensveen (Theo Hoogendoorn en Nico Treure). Theo rijdt en Nico zit op de bijrijders/navigatiestoel van de Ford Cortine 1600 GT MK2 uit 1968.

Foto tijdens Tulpenrallye 2018

Foto genomen tijdens de Tulpenrallye 2017. Locatie: Vaals 


Wat is een historische of klassieke rally?

De (historische) rallysport kent een lange traditie.Tijdens een rally rijdt men in wedstrijdverband van start naar finish, volgens een voorgeschreven wijze en binnen een voorgeschreven tijdsduur. De winnaar is degene die exact op het juiste tijdstip de juiste bestemming bereikt en hiervoor de juiste route heeft gekozen, wat te zien is aan zijn correct ingevulde wedstrijdkaart, waarop de juiste controles in de juiste volgorde vermeld staan. Soms wordt er een behendigheidsproef op een afgesloten terrein afgelegd.
Het woord 'historisch' in dit verband duidt natuurlijk op de auto. Waar in moderne rally's gebruik wordt gemaakt van een moderne, optimaal geprepareerde auto met hightech navigatieapparatuur, geldt dat in historische rally's de deelnemende auto aan bepaalde " historische" eisen moet voldoen.

Rally's aan welke Ford Wensveen de afgelopen tijd heeft meegedaan zijn o.a.:
Rallyhappening, de Willem 4 rally, Classic 500 Challenge en diverse andere lokale rally's.

Meer informatie is te vinden op www.dhrc.nl


Geen opmerkingen: