4 april 2013

Ford Europa schroeft productie nieuwe Kuga op om aan vraag te voldoen
Ford Europa heeft vandaag plannen bekendgemaakt om dit jaar de productie van de nieuwe Ford Kuga SUV met 10 procent te verhogen. Dit komt neer op 8.000 extra exemplaren. De verhoging is een reactie op de toegenomen vraag naar de nieuwe Kuga.

Het bedrijf verhoogt de productie van de vestiging in Valencia en verwacht nu in Europa voor de Kuga voor het eerst een jaarlijkse productie van 100.000 exemplaren te bereiken.

Sinds de nieuwe Kuga eerder dit jaar op de Europese markt is gelanceerd, is de verkoop snel gestegen. Ten opzichte van februari vorig jaar is de verkoop in één jaar met 27 procent toegenomen. (De verkoopcijfers voor maart zijn nog niet bekend). In de Verenigde Staten, waar de auto onder de naam Escape wordt verkocht, is de verkoop ten opzichte van maart vorig jaar met 28 procent gestegen, een absoluut maandrecord. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2012 werd voor het eerste kwartaal van 2013 een verkoopstijging van 25 procent geboekt.

Klanten reageren zeer positief op het lage brandstofverbruik, het ruime interieur en de rijdynamiek. Zij zijn ook enthousiast over intelligente technologieën zoals de handsfree achterklep die met een voetbeweging wordt geopend en gesloten. Verder is de nieuwe Kuga op het gebied van veiligheid bekroond met vijf Euro NCAP-sterren.

“De nieuwe Kuga is een intelligente SUV die leverbaar is met een uitgebreide reeks technologieën, waaronder de eerste handsfree achterklep in het marktsegment, en, voor het eerst, het intelligente All-Wheel Drive-systeem dat Ford wereldwijd op de markt brengt”, zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales and Service bij Ford Europa. “Deze aanzienlijke toename in de productie is een bijzonder veelbelovend begin van een SUV-uitrol in Europa, dat wordt aangevoerd door de nieuwe Kuga en later wordt gevolgd door respectievelijk de nieuwe EcoSport en de Ford Edge.

Naar eigen zeggen verwacht Ford in de komende zes jaar in Europa meer dan een miljoen SUV's te kunnen verkopen; dat is 10 procent van het aantal Fords dat in 2016 in deze regio zal worden verkocht. Aan het einde van 2013 brengt Ford de nieuwe compacte EcoSport op de markt en daarna nog de volgende generatie Ford Edge, een grotere en duurdere CUV die bijzonder succesvol is in de VS en andere landen.

De nieuwe Kuga scoorde 88% voor totale bescherming en kreeg daarom vijf sterren van Euro NCAP, de hoogste waardering ooit voor een middelgrote SUV. Daarnaast is de Kuga nog onderscheiden met een Euro NCAP Advanced-award voor Ford SYNC met Emergency Assistance. Dit systeem waarschuwt na een ongeluk automatisch de hulpdiensten in de taal die in het betreffende gebied wordt gesproken.

Op het gebied van brandstofzuinigheid geldt de nieuwe Kuga ook als toonaangevend in zijn klasse. Voor het eerst maakt nu ook de EcoBoost-motortechnologie deel uit van de reeks beschikbare, bijzonder zuinige aandrijvingen. Het brandstofverbruik bij benzinemotoren is met 25 procent verminderd, bij dieselmotoren is dit 10 procent.

Ook Ford Nederland B.V. heeft hoge verwachtingen. “De nieuwe Ford Kuga staat nog maar net in de showroom en we hebben al meer dan 100 stuks verkocht. Dit terwijl we nog niet zijn gestart met de landelijke introductiecampagne. Met name de versies met de krachtige en zuinige 1.6 EcoBoost benzinemotor zullen ons marktaandeel in Nederland significant doen gaan vergroten,” aldus Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V.
Geen opmerkingen: