19 december 2011

FORD ZET DEELNAME AAN WK RALLY KOMENDE TWEE JAAR VOORT

  • Tweejarig contract voor M-Sport, Ford’s jarenlange rallypartner
  • Jari-Matti Latvala eerste rijder in de Fiesta RS World Rally Car
  • Voormalig wereldkampioen Petter Solberg wordt tweede rijder
Ford of Europe heeft bekendgemaakt dat het de komende twee jaar met de Ford Fiesta RS WRC deelneemt aan het FIA Wereldkampioenschap Rally. M-Sport, dat al sinds 1997 in opdracht van Ford de rallyauto’s inzet voor het WK Rally, blijft verantwoordelijk voor Ford’s rally-activiteiten. Het rallywapen van Ford blijft de succesvolle Fiesta RS World Rally Car.

Jari-Matti Latvala en co-driver Miikka Anttila uit Finland, die afgelopen rallyseizoen de meeste klassementsproeven op hun naam schreven, vormen het nummer één team volgend jaar. Als tweede rijder is voormalig wereldkampioen Petter Solberg gecontracteerd, bijgestaan door Chris Patterson. Zij zullen ook het komende jaar uitkomen in alle 13 rally’s voor het wereldkampioenschap. De zeer ervaren Solberg won de wereldtitel in 2003 en de 37-jarige Noor heeft 13 WK rally’s op zijn naam geschreven. Het is overigens de tweede keer dat hij deel uitmaakt van het Ford-team, want zijn eerste optreden in het WK, in 1999, was ook met Ford.

Het team zal uitkomen onder de naam Ford World Rally Team, waarbij de langdurige partner Castrol de komende twee jaar ook als sponsor op zal treden.

Ford kan terugzien op een uiterst succesvolle rallygeschiedenis. Met overwinningen in 79 rally’s is Ford het op één na succesvolste automerk en het scoren van WK-punten in 145 achtereenvolgende rally’s is een uniek record.

“Ford heeft een rijke historie in de internationale rallysport en we zien er naar uit om weer een aanval te doen op de wereldtitel,” zei Ford of Europe Chairman en CEO Stephen Odell. “Het WRC is voor Ford een ideaal podium om de krachtige merkeigenschappen, zoals een superieur weggedrag, een grote aantrekkingskracht en toonaangevende technologie, te demonstreren. Wij zullen ook in de toekomst gebruik blijven maken van onze deelname aan de rallysport voor de innovatie van onze toekomstige modellen en om een nieuwe doelgroep te bereiken.”

Gerard Quinn, Ford of Europe’s Senior Manager voor Motorsport, benadrukt het belang van het WRC voor Ford. “Het WRC is de zwaarste competitie voor auto’s die op serieproducten zijn gebaseerd. Via het WRC kunnen wij de kwaliteiten van onze producten bewijzen en onze klanten onze passie en ervaring tonen. Met Jari-Matti Latvala hebben wij één van de grootste talenten van dit moment in ons team. Hij wordt door velen beschouwd als de snelste rijder in het WRC en is op alle soorten wegdekken snel. We zijn er van overtuigd dat hij als teamleider zal schitteren in de rally’s wereldwijd.

Met de komst van Petter Solberg heeft Ford één van de meest ervaren en flamboyante rijders ter wereld in het team.

“De prestaties van de Fiesta RS WRC in 2011 waren uitstekend en ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar het komende seizoen,” zei Malcolm Wilson van M-Sport.” Met deze auto en deze twee rijders kunnen wij een serieuze aanval doen op de wereldtitel.”

Geen opmerkingen: