30 december 2011

Ford Wensveen kiest voor duurzame LED-verlichting

Ford-dealer Wensveen heeft recent alle TL-verlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. Hiermee kan Wensveen enorme besparingen in energie en geld realiseren en wordt het milieu sterk ontzien. Kortom een investering waarmee Wensveen laat zien, dat zij serieus met het kwetsbare milieu omgaat en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.

Alle TL-buizen in de showroom boven, het magazijn en de werkplaats in Alblasserdam en de showroom en werkplaats in H.I.Ambacht werden vervangen. In totaal betreft het hier maar liefst 650 lampen. Een besparing van 65% op uitstoot en energie wordt daardoor gerealiseerd. Dat betekent dus 34.000 kilo CO2 en 56.000 kWh minder per jaar. Aangezien de LED-buizen gemiddeld slechts eens per 17 jaar hoeven te worden vervangen, is de totale besparing zeer groot. Ter vergelijking: de ‘oude’ TL-buizen moesten eens per 4 jaar vervangen worden.

In showroom, magazijn en werkplaats is gekozen voor ‘daglicht’ als kleur. Dit zorgt ervoor, dat de overgang tussen buiten en binnen minder groot is en geeft het bedrijf een frisse en moderne uitstraling. Op de kantoren is gebruik gemaakt van een iets warmer tint.

Ook voor de medewerkers is de nieuwe verlichting om diverse redenen prettiger. Er is meer licht op de werkplek en er is minder resonantie. Dit zorgt ervoor, dat men aan het einde van de dag minder vermoeid is.

Geen opmerkingen: